top of page

Over ons

Over Marcel, de eigenaar

Als (product)ontwerper en kunstenaar is Marcel van de Kimmenade autodidact. 

Zijn kennis en kunde zijn gebaseerd op een schat aan ervaring, veel gevoel voor de wensen van de klant, een goed oog en een luisterend oor, onderbuikgevoel, smaak, materiaalkennis en ruimtelijk inzicht.

 

Marcel begon zijn loopbaan als bloemist in de buurt van Eindhoven, hij was toen 19 jaar oud. Na enige tijd werd de winkel gecombineerd met een galerie, als podium voor eigen kunst en het werk van anderen. 

De combinatie was dermate inspirerend dat Marcel enkele jaren later een eigen galerie opende in Amsterdam. Behalve kunst verkocht hij er ook bijzondere planten, bloemen en cactussen. Daarnaast legde hij zich toe op productontwikkeling, met name op het gebied van verlichting en meubels, en het verzorgen van zakelijke presentaties.

MC_Spidersigns_Werkplaats_10WEB.jpg

Over Spidersigns

Door het toenemende aantal aanvragen voor (product)presentaties, met name voor fabrikanten en bedrijven in het zuiden van het land, keerde Marcel in 1998 terug naar de regio Eindhoven. Daar werkte hij zo’n 10 jaar als kunstenaar en ging zich steeds meer toeleggen op het ontwerpen van interieur.

Aangezien de ontwerpen vaak niet standaard waren ontstond er om het ontwerpen heen een werkplaats waar de producten geproduceerd konden worden, zo ontstond Spidersigns. In 2010 vestigde Spidersigns zich op Sectie-C in Eindhoven. Een broeinest waar jonge kunstenaars en ontwerpers zich verzamelde.

In die jaren heeft Spidersigns zich ontwikkeld tot een bedrijf wat zich steeds meer richtte op speciaal interieur ontwerp maar ook het maken kreeg een steeds belangrijkere rol. Op dit moment telt Spidersigns 8 vaste werknemers. Allemaal goede vakmensen. Sinds een aantal jaren is er ook een staalwerkplaats. Nagenoeg alles wat ontworpen wordt binnen huis wordt er ook geproduceerd. 

MC_Spidersigns_Werkplaats_14WEB.jpg

Onze vakmensen

Marcel 2_edited.jpg

Marcel van de Kimmenade

Eigenaar, ontwerper & maker

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.00.32 (3

Kaspar Eisenmeier

Houtbewerker

WhatsApp%20Image%202021-02-10%20at%2010.

Jelle Susanna

Staalbewerker

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.00.32.jp

Michel Schellekens

Houtbewerker

Joël 3_edited.jpg

Joël van Geest

Chef Staalwerkplaats

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.00.34 (1

Mayron Martiszoon

3D-Tekenaar

WhatsApp Image 2021-02-10 at 10.00.33 (1

Geert-Jan Veenstra

Houtbewerker

Richard_edited.jpg

Richard Felten

Staalbewerker

w2 copy.png

Sven Heijink

3D-Tekenaar/Stagair

bottom of page